top of page

Kindermassage
€30.00

Slaapt je kind niet goed, is hij/zij rusteloos en hyperactief, is je zoon of dochter vaak ziek of verkouden? Aanraking heeft een kalmerende werking op ons lichaam. Dat geld ook voor kinderen. Een kindermassage  is ontspannend en kalmeert.

Als ouder/verzorger ben je altijd bij dit soort massages aanwezig. Voordat we gaan masseren bespreken we samen met jou en het kind wat we precies gaan doen. Daarna masseren we het hoofd, de rug, de buik, de benen en de voeten.

Hoofdmassage: een hoofdmassage geeft rust. Kinderen moeten veel prikkels verwerken. Met een hoofdmassage komt een kind helemaal tot rust.

Buikmassage: in je buik vinden allerlei processen plaats, ook verwerking van je indrukken en emoties. Denk bijvoorbeeld aan buikpijn als je zenuwachtig bent. Door de buik te masseren is een kind beter in staat om ook deze indrukken te verwerken.

Voetmassage: door een voetmassage kom je letterlijk weer in balans.

Armen en handen massage: gespannen armen en gebalde vuisten wijzen op onzekerheid, zelfbescherming en onverwerkte woede. Door armen en handen te masseren werken we de spanning in het lichaam weg.

Rug-massage: de rug houdt ons lichaam overeind en in balans. Massage van de rug heeft effect op het hele lichaam. Dit is positief voor het lichaam én de gedachten in het hoofd.

Voor wie is kindermassage?

De massage is voor kinderen en jongeren van 2 tot en met 14 jaar.

Liever een behandeling voor je kind met kleding aan?

Soms is het voor een kind een beetje spannend of eng om de kleding uit te doen ten behoeve van een massagebehandeling. Een kind geeft zich dan letterlijk en figuurlijk bloot. Een kindermassage kan ook prima over de kleding aan gegeven worden. Dit is geen enkel probleem. De grenzen en behoeften van het kind zijn altijd leidraad bij de massagebehandeling!

bottom of page