top of page

Guasha therapie
€60.00

Wat is Guasha?

Guasha is een Chinese lichaamstherapie. Hierbij wordt met een gladde jadesteen met wat olie over de huid geschraapt.
'Gua' betekent 'schrapen' en 'Sha' betekent 'opgehoopte gifstoffen'. Door opgehoopte gifstoffen stagneert de energie en ontstaan klachten en ziekten. Door de behandeling worden deze blokkades opgelost.

 

Behandeling...

Bij de behandeling wordt een speciale kruidenolie op de huid gebracht. Vervolgens wordt hier met een gladde jadesteen overheen geschraapt. Op plaatsen waar blokkades zijn, verschijnen er rode of blauwe plekken. Hoe donkerder de kleur, hoe dieper de blokkade en vaak hoe chronischer de stoornis.
 

De kruidenolie zorgt ervoor dat de behandeling nagenoeg pijnloos is, en stimuleert de doorbloeding en het herstel. In het algemeen zijn de vlekken geheel verdwenen na 2 tot 7 dagen.
 

Aan Jade wordt een geneeskrachtige energie toegeschreven. Daarnaast heeft Jade het grote voordeel dat het uitgekookt kan worden. In verband met de hygiëne wordt de steen na ieder behandeling uitgekookt. Het gebruik van een schraper gemaakt van bijvoorbeeld buffelhoorn is om die reden in een praktijk minder geschikt.
 

Hoe werkt Guasha...

Guasha werkt in op de reflexzones en meridianen (dat zijn energiebanen in het lichaam die in verbinding staan met de organen en hun functies). De goede resultaten van Guasha worden tevens verkregen door de gelijktijdige inwerking op de huid, het (onderhuidse) bindweefsel, het lymfesysteem, het beenvlies, de spieren, de bloedvaten, zenuwen, hersenen en immuunsysteem.
Het ontgiftigingsmechanisme wordt geactiveerd, en het is daarom ook raadzaam na de behandeling enkele dagen veel te drinken, zodat het lichaam de afvalstoffen gemakkelijk kan afvoeren.

 

Vergelijking: Als je in een vijver met een stok roert, wordt het water troebel omdat verontreinigingen die op de bodem lagen naar boven komen. Deze verontreinigingen worden door het filtersysteem afgevoerd. Als je na een paar dagen opnieuw roert zal het water al minder troebel worden. Zo werkt Guasha ook.
 

Guasha therapie...

Gemiddeld genomen zijn na 3 tot 5 behandelingen de meeste probleemgebieden opgelost. Voor chronische klachten zijn er soms meer behandelingen nodig en wordt aanvullende therapie (kruiden, homeopatische middelen, darmreiniging) aanbevolen om het herstel te bespoedigen.
Er zijn mensen die 1 maal per maand preventief een Guasha behandeling laten doen, om blokkades te voorkomen. Zo blijft het lichaam vitaal en gezond en blijft de weerstand tegen ziektes optimaal.

 

Voor wie...

Voor mensen met:
Hoofdpijn, migraine, nek- en schouderpijn, beroepsmatige klachten (o.a. muzikanten) RSI, tenniselleboog, ischias, heupproblemen en arthrose, kniepijn, reuma, chronische vermoeidheid, ME, PMS, stress, burnout, slapeloosheid, verteringsstoornissen, stofwisselingsstoornissen, hoge bloeddruk en (beginnende) diabetes, immuunzwakte, nabehandeling blessures, gevoelloosheid, verkoudheid, weinig energie, weinig weerstand en nog vele andere kwalen.

 

Duur van de behandeling:

1e behandeling: ongeveer 1,15 uur, inclusief anamnese, intake gesprek.
Vervolgbehandelingen: ongeveer 1 uur.

 

Kosten van de behandeling:

€60,00 per behandeling.

bottom of page